O nama

Međunarodni dječji festival Razigrane note je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva.

Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Namijenjen je djeci, solistima u dobi od 5-13 godina koja izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Festival je nastao kao plod višegodišnje suradnje sa skladateljima, glazbenicima, producentima, pedagozima, mentorima, te direktorima festivala na području regije i širom Europe u svrhu dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe.

Pozitivne posljedice festivala danas su vidljive kroz reakcije sudionika festivala koji se zajedno sa svojim glazbenim pedagozima i roditeljima, raduju nastupu u novom izdanju najveselijeg međunarodnog dječjeg festivala takvog tipa u našoj domovini.

U sklopu festivalskih dana organizirani su posjeti muzejima, Zagrebačkom ZOO vrtu, nastupi na Zagrebačkim trgovima povodom Adventa, obilazak Zagreba u pratnji turističkog vodiča, te vožnja Veselim tramvajem Djeda Božićnjaka kako bi se sudionici mogli što više družiti i bolje upoznati.

Sudjelovanjem na Međunarodnom dječjem festivalu Razigrane note djeci, natjecateljima pruža se prilika iskazati svoje vokalne i scenske sposobnosti u okruženju koje je za njih pozitivno i poticajno, dok je cilj festivala povezivanje djece iz različitih etničkih i vjerskih sredina, međusobne tolerancije i razumijevanja te nadilaženja kulturnih razlika među djecom iz cijelog svijeta.