Propozicije

NATJEČAJ I PROPOZICIJE

7. prosinca 2019., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Zagreb, Trg Stjepana Radića 4, s početkom u 17 sati održat će se Međunarodni dječji festival Razigrane note, Zagreb 2019.

Međunarodni dječji festival Razigrane note je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Namijenjen djeci, solistima u dobi od 5 do 13 godina (solisti rođeni u periodu od 1.12.2006. do 1.12.2014. i nemaju punih 13 godina na dan festivala) koji na festivalu uživo izvode kvalitetne moderne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Izbor pjesama i natjecatelja vrši četveročlana komisija koju čine renomirani stručnjaci na području glazbe i umjetnosti. Za ovogodišnji festival komisija će odabrati ukupno 30 skladbi.

Natjecatelji festivala natjecat će se u 5 dobnih kategorija: 

  • I kategorija
  • II kategorija
  • III kategorija
  • IV kategorija
  • V kategorija DUO i TRIO (ukoliko bude dovoljno prijavljenih)

Pripadnost određenoj kategoriji određuje se po datumu rođenja, odnosno po dobi koju natjecatelj ima u vrijeme održavanja festivala.

 Skladba s kojom se natjecatelj prijavljuje može biti ranije izvođena i javno objavljena.

Trajanje prijavljene skladbe ne smije biti duže od 3,00 minute, duljina trajanja odnosi se i na V. kategoriju DUO i TRIO

Na festivalu se pjeva uživo uz instrumentalnu matricu (na matrici su dozvoljeni prateći vokali i/ili prateći zbor).

Ista pjesma može biti izvođena samo jednom tijekom održavanja Međunarodnoj dječjeg festivala Razigrane note 2019. 

Solisti koji su sudjelovali ranijih godina (na MDF Čarobna frula) mogu se prijaviti pod uvjetom da se ne prijavljuje ista pjesma i isti solista/ica.

U Kategoriji duo i trio dozvoljeno je prijaviti isključivo pjesme u kojima su dionice pjevane višeglasno.

Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri, te im dodijeliti nagrade. Ocijene stručnog žirija biti će javno objavljene.

Odluke žirija su konačne.

Nagrade nisu novčane. 

Organizacijski odbor festivala slobodan je dodijeliti posebne nagrade.

Organizator Međunarodnog dječjeg festivala Razigrane note zadržava pravo na reprodukciju i objavljivanje  snimki festivala ili njegovih dijelova na televizijskim i  radijskim  postajama, Youtube-u, Facebooku, i ostalim društvenim mrežama, snimanje video i audio materijala tijekom natjecanja te ga objaviti ili umnožavati kao festivalsku građu.

Roditelji ili drugi pratitelji natjecatelja odgovorni su za svoje ponašanje, sigurnost i zdravlje, te ponašanje, sigurnost i zdravlje natjecatelja kojima su u pratnji.

Slanjem prijavnice natjecatelj i njegov zakonski zastupnik bespogovorno pristaju na pravila i uvijete festivala, te se obvezuju potpisati GDPR obrazac.

Troškove dolaska i smještaja snose sami natjecatelji. Organizator će natjecateljima i njihovoj pratnji ponuditi smještaj po povoljnijoj cijeni.

Organizator zadržava pravo na izmjenu natječaja i propozicija. 

Kotizacija po izvođaču i skladbi iznosi 520,00 kn (za uplate izvan Republike Hrvatske 70€), kotizacija za duo iznosi 740,00 kn (za uplate izvan Republike Hrvatske 100€), kotizacija za trio iznosi 890,00 kn (za uplate izvan Republike Hrvatske 120€) kotizacija pokriva troškove organizacije festivala, a dio sredstava udruga će darovati Domovima za (ne)zbrinutu djecu – Domovi Sestara Karmelićanki.

Kotizaciju je potrebno uplatiti nakon što komisija izvrši izbor pjesama i natjecatelja, te o izboru obavijesti natjecatelje porukom na e-mail adresu navedenu u prijavi, a koja će sadržavati detaljne upute.

Za prijavu je bilo potrebno ispuniti prijavnicu najkasnije do 30. rujna 2019. u ponoć! Prijavu je potrebno ispuniti na stolnom ili prijenosnom računalu. Po uredno zaprimljenoj prijavi, na prijavni e-mail stiže potvrda.

Zakašnjele  i nepotpune prijave, te prijave koje nisu u skladu sa propozicijama komisija neće razmatrati.

Kontakt za dodatne informacije: [email protected]

U Zagrebu, 25. srpnja 2019.
organizacijski odbor Međunarodnog dječjeg festivala Razigrane note