Zagreb

ZAGREB – GRAD MILIJUN SRCA

Grad Zagreb, glavni grad Hrvatske, spaja kontinentalni i mediteranski duh u osebujnu cjelinu. Zagreb je kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske. U Zagrebu živi četvrtina ukupnog stanovništva Hrvatske, što je u brojkama gotovo milijun.

Zagreb je siguran velegrad otvorenih vrata, burne povijesti i zanimljivih ličnosti, koji srdačno poziva na upoznavanje i ispunjava očekivanja.

U ovom se gradu lako sklapaju zanimljiva poznanstva, nova prijateljstva i proživljavaju nezaboravne dogodovštine.

Ako gradovi imaju srce, a pouzdano imaju – onda je zagrebačko srce Trg bana Josipa Jelačića, jedan od simbola i prepoznatljivih zagrebačkih razglednica.

Ujutro ili u smiraj dana na nekom od zagrebačkih trgova ili u tišini Gornjega grada… vi ćete shvatiti da vas sa Zagrebom vežu neke osobite veze. Tko bi znao u kojem se trenutku događa ta kemija osobitih i zauvijek zapisanih susreta.

Tek, sigurni smo – Zagreb je odsad s vama i u vama. A vi, ako spremate kovčege i navješćujete rastanak, nikada nećete posve otići, jer ima ljudi, gradova i mjesta kojima smo, i kad izustimo zbogom, rekli tek – doviđenja.